Visitem els escenaris de la batalla de l'Ebre
En el 80e. aniversari, amb Joan B. Culla
Visitem els escenaris de la batalla de l'Ebre
  • Fecha: 22-04-2018
  • Cetres

Cap de setmana temàtic
En el 80e. aniversari de la Batalla de l'Ebre
VISITEM ELS PRINCIPALS ESCENARIS AMB EL PROFESSOR JOAN B. CULLA
12 i 13 de maig, dissabte i diumenge

PER RESERVES AL 93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍ

Us proposem dos dies sobre el propi terreny i acompanyats per un del màxims experts en el tema.

La batalla de l’Ebre va ser un dels episodis més dramàtics i sagnants de la Guerra Civil Espanyola i alhora va significar l’inici del desenllaç definitiu.

Aquesta sortida ens permetrà conèixer alguns dels escenaris més significatius d’aquest moment de la nostra història.

PINELL DE BRAI

Farem un recorregut per veure les "Cases caigudes” que són referent de la destrucció d’aquesta població amb la visió de les "serres de Cavalls i Pàndols” i el "Coll del Moro”.

Visitarem el Centre d’Interpretació "Les Veus del Front”. Explica la importància dels missatges i la propaganda durant els episodis de la Guerra Civil que es van desenvolupar a les Terres de l'Ebre.

BATEA – "Centre d’interpretació Hospitals de Sang”

El centreHospitals de Sang de Batea ens presenta com es va estructurar l’assistència a les persones ferides i ens dóna a conèixer la xarxa sanitària que es va crear entorn a la Batalla de l’Ebre.

VILLALBA DELS ARCS – "4 CAMINS”

L’indret conegut comQuatre Camins, davant Villalba dels Arcs, va ser el trist escenari d’un dels episodis més terribles i dramàticsque van tenir lloc durant la Batalla del Ebre. L’assalt de lapunta Targa(un simple turonet) per part de les tropes franquistes delTerç de Montserrat.

FLIX – REFUGI ANTIAERI

La vila de Flix, a causa de la seva situació estratègica durant la guerra civil i més concretament durant la Batalla de l’Ebre, i també per l’existència del complex industrial, en aquella època Societat Electroquímica de Flix S.A., on hi havia una secció on s’hi fabricava un explosiu anomenat cloratita, va ser durament castigada per l’aviació diverses vegades. Per aquest motiu foren construïts al municipi diversos refugis.

LA FATARELLA – MEMORIAL LES COMPOSINES

Dins del terme municipal dela Fatarella, a la partida de lesCamposines, al turó on es troba l’antigaermita templeradeSant Bartomeu, s’ha construït unaosseraconcebuda com un monument a tots aquells que van participar en laBatalla de l'Ebre.

nció demonumentes complementa amb la inclusió d’unaexposició permanentque inclou les històries de vida dedeu combatentsde la Batalla que representen i serveixen d’homenatge a la gran varietat de persones, condicions i nacionalitats que hi van convergir.

CORBERA D’EBRE – POBLE VELL

Exemple permanent del mal i dolor que produeixen les guerres en la població civil. Corbera, un poble de pagès, tranquil i sense cap més culpa que ser on era geogràficament, va patir les conseqüències directes de l’enfrontament. Trist i permanent record del que mai s’ha de repetir.

Documentos relacionados de la noticia
Programa de l'activitat
Compartelo:

Tags: