MOMENTS D 'ART
Tres moments estel•lars de la Història de l'Art
Detall del curs
Data d'inici 03/2024
Català Curs presencial | Sense places disponibles
Descripció del Curs
Curs d’art – Tres classes
MOMENTS D’ART 
Tres moments estel•lars de la Història de l'Art
Dies 14 i 21 de març i 4 d’abril – 17h.-19h.

Aquest seminari pretén apropar a uns “moments” especialment fascinants de la historia de l’Art, seleccionats amb molta cura, tres temes amb dobles registres tot recordant coses inoblidables i coneixent-ne de noves.

Professora CAROLINA CAMAÑES. 
Llicenciada en Belles Arts per la UB i doctorada   per la mateixa Universitat en Restauració del Patrimoni Artístic.

TEMARI

1.- UNA MIRADA PANORÀMICA DE LA REPRESENTACIÓ DEL SUBLIM.
La imatge de l’Anunciació apareix a la Història de l’Art des de les primeres pintures cristianes conegudes. Un arcàngel, Sant Gabriel, missatger diví, anuncia a Maria i de vegades li dona un gran ensurt... o no li fa cas perquè està llegint entusiasmada.
Aquesta parella ,llargament pintada per arreu, esdevé amb el temps la representació de la manera de viure i de pensar de cada segle i de vegades amaga secrets veritablement xocants. 

Els artistes han explicat el seu temps amb una imatge que, tot i sent la mateixa, ha evolucionat amb ells i ens han deixat una col•lecció   de meravelles, plena de gràcia i de sorpreses.

2.- EL BARROC. L'ESCLAT DE LA FORÇA I EL COLOR.
Alguns quadres amb secrets creats per grans artistes  en masculí, alguns d'altres de creats per grans artistes en femení. Una autèntica competició de creadors. Una festa. Un moment de privilegi en la Història de l'Art.  

PERE PAU RUBENS (1577-1640), un enorme artista , prolífic, quasi insuperable, carismàtic ,viatger i diplomàtic, vital i amb una paleta colorista i enèrgica, va ser quasi contemporani d’una gran dona.
ARTEMISA GENTILESCHI (1593-1653), a la que se li podrien aplicar la mateixa col•lecció de qualificatius, però que a diferencia del primer, la historia ha mantingut fins fa ben poc amagada i silenciada com tantes pintores més.

3.- UN MOMENT QUASI A TOCAR, CHILLIDA.
Eduardo Chillida Juantegui (1924-2002),del que ara es commemora el centenari  del seu naixement, és un escultor basc conegut  per tot el món  per les seves obres ,enormes, d’una força i potencia titànica. Un dels millors escultors del segle XX.

Ferro , ciment, pedra fang i també un gran gravador, d’una subtilesa exquisida, però més sorprenent encara són els seus poemes (“Aromas” ,Paris, 2000) i algunes coses més inesperades i úniques.
Creador formidable d'escultures d'una força tremenda. I alhora...un poeta sensible i original, creatiu i personal...una suma xocant, mai prou coneguda, però inoblidable.

Curs de 3 sessions
 Dates – 14 i 21 de març i 4 d’abril de 2024
Dijous de 17h. a 19h. 
PREU PER PERSONA  – 105€ 
LLOC – Sala Tyn Campos
Hotel Mercure Condor BCN 
Via Augusta, 127 cantonada carrer Aribau
Places limitades


Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari