EUROPA I LES DUES GRANS GUERRES DEL s.XX
Mini curs de dues sessions - 1 i 15 de juny - 10.30h. - 13.15h.
Detall del curs
Data d'inici 06/2023
Català Curs presencial | Sense places disponibles
Descripció del Curs
Monogràfic d’història contemporània
EUROPA I LES DUES GRANS GUERRES DEL s.XX
Trenta anys d’autodestrucció i horror
Dies 1 i 15 de juny – 10.30h a 13.15h. 

La primera dècada del segle XX va viure’s a Europa com un moment d’esplendor. Des del derrocament de Napoleó el 1815 que no hi havia hagut guerres duradores al continent, i aquesta pau regional havia portat prosperitat econòmica, innovacions tecnològiques, científiques i culturals, així com una expansió colonial que havia dut els europeus a controlar el 80% de les terres emergides del món. 

Per contra, la fi de la Segona Guerra Mundial el 1945 va deixar un Vell Continent ple de ferides, exhaust i en runes. L’Holocaust i els més de cinquanta milions de morts deixats pel conflicte eren mostres d’una barbàrie a la qual caldria afegir les desenes de milions de víctimes de la Primera Guerra Mundial i els daltabaixos d’entreguerres en què la fam tornà a ésser una preocupació immediata per a molts europeus. 

Què va passar? ¿Com Europa va poder autodestruir-se d’aquesta manera i veure’s engolida per una espiral d’odis, crims i salvatgismes? En aquestes dues sessions explorarem les ombres que s’amagaven rere la pompa i la magnificència dels primers anys del segle, i com la Primera Guerra Mundial va fer-les emergir amb tota la cruesa, per a acabar tancant-les en fals i estimulant dinàmiques de radicalització que en els dos decennis següents portaren al desenvolupament de les grans ideologies totalitàries i als horrors de 1939-1945. 

Professor - Adrià FORTET. 
Doctor en història contemporània per la UAB

Curs de dues sessions – total 5.30h.
 Dies 1 i 15 de juny – 10.30h – 13.15h.
Sessió 1 – 1 de juny – “La Primera Guerra Mundial i els bojos anys vint”
Sessió 2 – 15 de juny – “L’auge dels feixismes i la Segona Guerra Mundial”
En cada sessió farem una pausa per esmorzar
PREU PER PERSONA  – 95€ - Places limitades
LLOC – Sala TYN CAMPOS
Hotel Mercure Condor BCN Via Augusta, 127 cantonada carrer AribauContacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari